Регистрация

Запечено пиле Жулиен с бешамел



Запечено пиле Жулиен с бешамел
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1374

Пилешки хапки с гъби, лук и бешамел под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле Жулиен е популярна рецепта за пилешки жулени с гъби и лук в сос. Как можете да го направите у дома си като изпечете ястието в индивидуални гювечета или пък приготвите семейна гозба в йенска тенджера, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Това е лесен начин да разполагате с вкусна храна със сочни пилешки гърди и благоуханни гъби в сос. Ако сте големи гладници, можете да си поднесете и филийка хляб.

Първо пилешкото филе - около 900 грама се нарязва на жулиени, които се поръсват със сол и пипер. Лукът се реже на полумесеци, а гъбите, равни по грамаж на месото, се режат на тънко. В тиган на силен огън се запечатват пилешките месца и се вадят в купа. Следва да се задуши лукът, а после и гъбите. Всичко се омесва заедно. После се приготвя традиционен бешамел от 50 г масло с 50 г брашно и 500 мл мляко. Добавят се горчица и подправки и с него се заливат жарените продукти. Разбърква се и се прехвърля в подходящ съд или индивидуални купички. Поръсва се с рендосан кашкавал.

Остава да се запече за 15-18 минути на 180 градуса с вентилатор, а после можете да хапвате и да се наслаждавате. Как точно се приготвя всичко това - гледайте във видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта