Регистрация

Пиле жулиен с гъби и сметана

Пиле жулиен с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4455

Пилешки хапки с гъби в сметанов сос с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама пилешко филе
  • 400 грама гъби
  • 2 глави лук
  • 200 грама кашкавал
  • 300 мл заквасена сметана
  • 2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешките гърди и ги нарежете на хапки.

2. Лука нарежете на ситно, гъбите - на полумесеци. Запържете лука в разтопеното масло и щом започне да покафенява, изсипете и гъбите.

3. Гответе до омекване на гъбите, след това прибавете пилешките хапки, сол и пипер на вкус и залейте със сметаната.

4. Брашното загрейте на тиган без мазнина и го изсипете в ястието. Разбъркайте и гответе още няколко минути или докато прецените, че е готово.

5. Разделете в две блюда и настържете отгоре кашкавал. Сервирайте с любимия хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта