Регистрация

Пилешки жулиени с домати, гъби и кашкавал

Пилешки жулиени с домати, гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1245

Печени пилешки хаки в доматен сос с гъби и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-900 г пилешко филе
  • сол и пипер
  • олио
  • 500 мл доматен сос
  • 200 мл готварска сметана
  • 400 г кашкавал
  • босилек
  • 6 скилидки чесън
  • 1 буркан или консерва гъби (неголям)
  • магданоз или босилек за украса
  • лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на пържоли като изтъните. Овкусете със сол и пипер и запечете в намазнен тиган колкото да се запечатат. Може да печете и на грил тиган. След това оставете леко да се охладят и нарежете на лентички. Разпределете месото в 4 гювечета или в малка тавичка.

2. Гъбите отцедете от соса и анрежете на шайби. Поръсете върху месото.

3. В купа смесете намачкания на паста чесън с доматения сос и сметаната. Добавете наситнен пресен или 1 ч.л. сух босилек. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре. С този сос залейте пилето и гъбите.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

5. Извадете, поръсете с рендосания кашкавал и допечете за още 5-6 минути.

6. Сервирайте с резен лимон и украса от зеленини.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта