Регистрация

Лазаня от макарони с кайма и бешамел



Лазаня от макарони с кайма и бешамел
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3602

Пастичио с месо, сирене и млечна заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пастичио - това е италианско ястие с основа паста, което се прави с различни плънки и топинги в сладък и солен вариант. Каналът Хапка ни предлага да използваме къса паста, за да си сготвим лазаня, без да се нуждаем от традиционните кори, а да ги заместим именно с друг тип тестено изделие, благодарение на което паят от паста ще има интересна визия и ще наподобява солена торта.

Слагаме пастата да се свари, а през това време си запържваме каймата в компанията на лук и чесън, домати от консерва, червено вино, пръчица канела и още подправки. Готвим и бешамел с жълтъците от три яйца, чиито белтъци заделяме, защото по-нататък ще влязат в рецептата. Разбиваме белтъците на пяна, за да са ни готови и сглабяме ястието като: - на дъното на намаслена тавичка изсипваме макароните, отгоре поръсваме с кашкавал и бяло сирене, след това изсипваме битите белтъци и после заравняваме каймата с домати. Накрая заливаме с бешамела и печем за 45 минути. А после имаме неустоимо основно, цената на една порция от което е около 5 лв.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта