Регистрация

Запеканка с пилешко, хляб и лук



Запеканка с пилешко, хляб и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1589

Пай от стар хляб с пилешко и карамелизиран лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.01.2018

Многокомпонентно основно ястие с пилешко месо тип отворен сандвич готвят Лора и Стоян, за да дадат идея как да уползотворим стария хляб или как да си направим питателна храна за цялото семейство с месо, кашкавал и тестена част. А за да е глезоранско и наистина вкусно, се прави и пласт от карамелизиран лук, който придава сочност и сладост на храната.

Първо се заемаме с лука, като го нарязваме на плоумесеци и го запържваме в олио заедно с чесън. След това деглазираме с бяло вино, после добавяме и телешки бульон, сол, пипер и мащерка и оставяме да се готви. През това време намазваме хляба с масло и го запичаме на тиган. Пилешките пържоли от бут се обтриват със сол, пипер и подправки по желание.

Ястието се сглабя като на дъното на правоъгълна йенска тенджера или тава с високи бордове разпределяме лучената смес. Отгоре редим хляба, а върху него - пилешкото месо. После запичаме за 40-тина минути на умерена фурна. След това поръсваме с рендосан кашкавал, връщаме във фурната докато се разтопи, вадим и сервираме - непретенциозно, но засищащо и вкусно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта