Регистрация

Пилешки пържоли с лук и кашкавал



Пилешки пържоли с лук и кашкавал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2303

Месо от пилешки бутчета с кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Манджичка с пържоли от пилешки бутчета се готви в кухнята на най-вкусния кулинарен канал Tasty, където сочното месо от бут се превръща в основа на ястие с пилешко, лук и кашкавалена коричка. Изборът на подправки, както и търпеливият процес на карамелизиране на лука са в основа на уникалния вкус на това апетитн основно. Направата му не е никак сложна, но качественото покафеняване на лука изисква време.

Започваме като в купа слагаме 6 малки или си разделяме на две части три големи пържоли от бут. Общото количество на месото трябва да е около 600-700 грама. Следва да ги овкусим със сол, пипер, 1 с.л. сух магданоз и 2 наситнени или намачкани скилидки чесън. Добавяме 1 с.л. зехтин и обтриваме хубаво месата. След това ги мятаме да се запекат на тиган двустранно.

Вадим месцата от тигана и заделяме настрана. Слагаме бучка масло (1 с.л. или около 30 грама) и с него изчегъртваме апетитните загорели парченца от дъното. След това добавяме голямо количество лук - 6 големи глави, нарязани на тънки полумесеци. Готвим докато не стане наситено кафяв. Вече има мек и сладникав вкус, идеален за месо. Добавяме сол, пипер и мащерка, сипваме 200 мл месен бульон - телешки или пилешки и връщаме мръвките при лука в тигана. Остава само да поръсим с настърган кашкавал, сирене грюйер, твърд чедър или пармезан. Видът на жълтото сирене е по ваше желание. После захлупваме с капак и готвим 5 минути на умерен огън.

А накрая имаме апетитно основно ястие с пилешко месо, сгушено в карамелизиран лук, придобило сочност от добавката на бульон и превърнало се в разкош от разтопеното сирене на коричката си. Сервирайте с хляб и салата и се насладете максимално.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта