Регистрация

Задушено пиле с гъби шийтаке

Задушено пиле с гъби шийтаке
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4954

Пилешки хапки с гъби и джинджифил по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко месо
  • 6-8 пресни гъби шийтаке, избърсани с влажна кърпа, без стеблата, нарязани на жулиени
  • 2 резена джинджифил, нарязан на тънки ленти
  • 3 стръка зелен лук, нарязани на жулиени по диагонал
  • 1 ч.л. счукан джинджифил

За маринатата:

  • 2 с.л. сос от стриди
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 1-2 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото за 30 мин.

2. Сложете гъбите, джинджифила и зеления лук на дъното на чиния, която може да се побере в стимера.

3. Покрийте с 1 ред месо.

4. Поръсете с останалите гъби, джинджифил и лук.

5. Кипнете вода в стимера и добавете чинията с продуктите. Задушавайте на пара за 20-25 мин.

6. Поднесете горещо със задушен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта