Регистрация

Задушено зеле с кайма и мркови

Задушено зеле с кайма и мркови
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 144

Задушена кайма със зеле и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г прясно зеле
  • 2 с.л. олио
  • 400 г кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. рендосан на ситно корен джинджифил
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1-2 моркова (180 г общо)

За соса:

  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио или зехтин
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. чили сос
  • 1 с.л. семена бял сусам по желание
  • 1 стрък пресен лук

Начи на приготвяне:

1. Морковите рендосайте, а зелето нарежете на тънки полумесеци.

2. Сгорещете олиото в голям тиган с висок борд. Запържете каймата докато се разпадне на трохи. Добавете солта и пипера, намачкания чесън и джинджифила и оставете да се готви още 2-3 минути.

3. Добавете половината от зелето и гответе и бъркайте докато намали обема си и остави място да се изсипе и другата половина зеле. След като поберете зелето, изсипете и морковите. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви 10 минути на умерен огън. Съблюдавайе чат-пат.

4. Докато чакате ястието, си направете соса като смесите в купичка соевия сос с избраната от вас мазнина, кафявата захар и чили соса. Разбъркайте хубаво.

5. Когато ястието е прекарало 10 минути на котлона, залейте със соса и размешайте. Оставете да се готви още 2-3 минути, през което врме нарежете косо пресния лук на тръбички.

6. Добавете сусамовото семе, разбъркайте, поръсете с пресния лук и махнете от огъня. Можете да сервирате директно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта