Регистрация

Домашни солети със сусам



Домашни солети със сусам
Лесно   |   Порции 42 солети   |   Видяна: 3898

Хрупкави тестени пръчици със сусамови семена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Заемаме се da_sgotvim_s_milena вкусни домашни солетки, с които да посрещнем наши приятели или такива на децата, защото хрупкавите тестени пръчици са радост за малки и големи. Знайте, че на видеото се вижда тава с 14 солетки, но от тази рецепта ще получите поне тройно количество. Просто Милена ги пече на порции, а вие можете да вземете по-голяма тава или да сложите две тави в средата на фурната едновременно, като все пак предвидите разстояние между тях. 

Първо се замесва лесно тесто от брашно, сол, захар, зехтин и разтворена във вода мая. Следва да запретнем ръкави и да месим докато тестото спре да се лепи по ръцете и придобие гладка структура. Тогава намазняваме купа и го прибираме вътре, като покриваме с кърпа или стреч фолио, за да не хване коричка. След 45 минути премесваме и разточваме на кора с дебелина около 5 мм. Следва да нарежем хрустините с желана от нас дължина и да ги навием върху плота по специфичния начин, който е показан във видеото.

Подреждаме в тавичка, намазваме със зехтин, поръсваме с бял сусам, други семена по желание или едра сол на бучки и запичаме за половин час. Готово! Гостите могат да идват или дългоочаквания филм да започва.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта