Регистрация

Солети от бутер тесто с кашкавал

Солети от бутер тесто с кашкавал
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1555

Бутер солети с чесън и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 200 г кашкавал
  • 1 яйчен белтък

Начин на приготвяне:

1. Разстелете бутер тестото върху набрашнена повърхност.

2. Разбийте белтъка с вилица и намажете с него тестото.

3. Намачкайте чесъна със сол и пипер и намажете върху тестото получената паста. Можете да поръсите и с още подправки по желание (лют пипер, мащерка, чубрица, сминдух или друго по избор).

4. Рендосайте кашкавала на ситно ренде и поръсете и него отгоре.

5. Разрежете през средата по ширина тестото, за да се получат две еднакви по-къси парчета. Захлупете едното върху другото, като кашкавала остане от горната страна.

6. Нарежете с остър нож на лентички с ширина 2-2,5 см.

7. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

8. Взимайте лентичка и усуквайте с ръце. После редете в тавата с отстояние.

9. Печете за 12-15 минути докато хрусините хванат апетитна коричка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта