Регистрация

Домашни соленки с чедър и пушен пипер

Домашни соленки с чедър и пушен пипер
Лесно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 615

Домашни солети с плънка от кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 200 г чедър, кашкавал или друго твърдо сирене по желание
  • 1 яйце
  • 2 с.л. червен пипер или пушен червен пипер (може да добавите и лют пипер, ако искате пикантна нотка)
  • 1-2 с.л. брашно за разточването
  • 1 с.л. сусам, ким или други семена по желание

Начин на приготвяне:

1. Бутер тестото оставете на стайна температура, за да се размрази.

2. Рендосайте чедъра или друго избрано от вас жълто сирене на едро ренде.

3. Разрежете тестото на два еднакви правоъгълника и всеки от тях разточете на набрашнен плот.

4. Посипете правоъгълниците с избрания от вас пипер или смесете повече от един вид пипер. Обтрийте с длан тестото с подправките, за да се разпределят по-равномерно.

5. Върху едната от двете кори разпределете сиренето, а с втората захлупете с пипера към вътрешната страна. Прещипете с натискане краищата, а след това с натиск с длани позалепете двете отделни парчета тесто към плънката в тях. С резач за пици или остър нож нарежете 10-тина ленти по широката част.

6. Застелете тава с хартия за печене. Взимайте лента и с две ръце усуквайте като въртите в обратни посоки. Подреждайте отделните соленки с отстояние в тавата.

7. Разбийте в купичка яйцето и с четка намажете солетите. Отгоре поръсете семена по желание.

8. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 15 минути. Когато се образува златиста коричка, значи солетите са готови. Извадете ги от фурната и поднесете.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта