Пълнена пъстърва във фолио
Печена пъстърва с домати и лимони.
Необходими продукти:
- 1 пъстърва (около килограм)
 - 1 голям домат
 - ½ връзка магданоз
 - 1 лимон
 - 50 г стафиди
 - 50 г орехи
 - мащерка
 - подправка за риба
 - сол
 - босилек
 - зехтин
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете хубаво пъстървата и я осолете.
2. Нарежете домата на кубчета, като предварително отстраните ципата му.
3. Прибавете към домата магданоза, нарязан на ситно, стафидите, орехите и подправките.
4. Напълнете рибата с плънката.
5. Вземете лист метално фолио и намажете вътрешността му обилно със зехтин.
6. Увийте рибата в него плътно, като внимавате плънката да не изтече.
7. Ако от плънката ви остане, оформете кошничка от фолио и я сложете в нея да се запече.
8. Печете на 200 градуса за 45 мин.
9. Поднесете с резени лимон или лимонов сок.
Добър апетит!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ