Регистрация

Печена риба с розмарин във фолио

Печена риба с розмарин във фолио
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1200

Здравословна задушена риба във фолио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 цели или 2 половинки риби от вид по избор (идеята е всяка от тях да е с количество за порция)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сух риган
  • 2 клонки розмарин
  • черен пипер на вкус
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Рибата измийте и почистете добре вътрешно и външно. Подсушете с домакинска хартия.

2. Обтрийте щедро със сол, като сложите и в корема. Ако са две парчета, просто масажирайте външността.

3. Обтрийте чак след това с пипер и риган.

4. Разгърнете си алуминиево фолио с грапавата страна нагоре. Покапете със зехтин и разстелете.

5. Поставете всяко парче в индивидуален лист фолио. Ако имат кожа - сложете с кожата нагоре - така сосовете ще се стекат към по-сухата долна страна и ще я напоят.

6. Покапете отгоре с по лъжица зехтин, сложете по клонка розмарин и завийте.

7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-тина минути. След изваждане оставете да почива във фолиото още 5-8 минути, за да попие максимално сок. Поднесете с лимон.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта