Регистрация

Домашни гевреци със сусам



Домашни гевреци със сусам
Лесно   |   Порции 9 гевречета   |   Видяна: 2349

Варен геврек с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Милена дава страхотна идея за сутрешна или следобедна закуска, която е мила соцтрадиция, позабравена в днешно време. Влогърката ни показва как да си направим варени гевреци, които на вкус са същите като познатите гевречета от миналото. Ако сикате да си припомните това усещане за жилаво тесто, завито на кръгче с мека съецевина и коричка, която е добра тренировка за захапката, то вижте как се правят гевреци във видеото.

В пресятото брашно се изсипва разтворената във вода суха мая, чуква се едно яйце и се добавя сол и захар. Това е всичко необходимо за правенето на геврек. Следва да замесим тестото, да го оставим да втаса и чак след това да продължим със същинското готвене, което отново е лесно.

Тестото се разделя на еднакви топки (от дадените пропорции се получават девет парчета) и от тях се разточват средно дебели фитили, които се оформят на кръгчета. После се варят в подсолена вода, вадят се с решетъчна лъжица и се подреждат в тава за печене, застлана с хартия. По желание можете да ги поръсите с едра сол, сусмово или маково семе. Запичат се на 200 градуса до потъмняване на кората и са готови за хапване или пък да влязат в чантата, за да заситят глада когато се появи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта