Регистрация

Домашна пица пеперони с моцарела

Домашна пица пеперони с моцарела
Средно   |   Порции 2 пици   |   Видяна: 3132

Домашна пица с моцарела и колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. зехтин
  • 3/4 ч.ч. топла вода или нискомаслено мляко

За плънката:

  • 400 г домати
  • 2 щипки сол
  • щипка захар
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сух риган
  • 200-250 г моцарела
  • чили на прах
  • 250 г салам пеперони
  • 2 с.л. каперси
  • листа пресен босилек за украса

Начин на приготвяне:

1. Започнете с тестото като пресеете брашното в купа и го смесите със сухата мая, захарта и солта. След това оформете кладенче в средата и изсипете вътре зехтина и водата (млякото). Замесете на ръка еластично тесто. Прехвърлете на плота и месете докато стане гладко и спре да се лепи по ръцете. В процеса на месене ще ви потрябва още брашно. Готовото тесто прехвърлете в намазнена с олио или зехтин неметална купа. Намажете с още мазнина отгоре, увийте със стреч фолио или в найлонов плик и оставте на топло място да втаса докато не удвои обема си (30-40 минути)

2. Доматите обелете и половината от тях пуснете в купата на блендера. Пюрирайте със солта, захарта, чилито, чесъна, ригана и няколко листенца босилек. Това е домашен доматен сос за пица. Останалите домати нарежете на кръгчета. На тънки кръгчета нарежете и колбаса. Моцарелата рендосайте на едро ренде. Изберете си и две тави за пица с диаметър около 25-30 см.

3. Втасалото тесто разделете на две топки. Пуснете фурната да загрява на 220 градуса. Всяко парче от тестото разточете на кръгъл тънък блат така, че да влезе в тавата, която предварително сте намазнили. Донаместете като доизпнете с ръце.

4. Разпределете доматения сос върху пиците. Отгоре поръсете с половината моцарела и бутнете във фурната за 7-10 минути докато не започнат да потъмняват крайщата.

5. Извадете пиците, разпределете кръгчетата пеперони, отгоре каперсите, доматите и останалата моцарела. Допечете до готовност (още 5-7 минути). Преди поднасяне украсете с листенца пресен босилек.

Източник lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта