Регистрация

Пица с основа от коричка на хляб

Пица с основа от коричка на хляб
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2105

Сандвич от цял хляб с издълбана сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкъщи доста харесваме бял ръчен хляб. И щом го докарат топъл в кварталния магазин, си купуваме един и му се нахвърляме. Заредени с масло и шарена сол, издълбаваме сърцевината му, която изчезва за броени минути. А след нея остават облизващи се муцунки и долна и горна коричка. От които пък с мъжа ми си правим страхотни сандвичи в стил пица. Ето и безмесния вариант, като се чувствайте свободни да добавите колбас по желание, още подправки, които харесвате, различни сирена и зеленчуци. С тази идея се импровизира смело.

Необходими продукти:

  • горната и доланата кора на един хляб (или просто хляб по избор)
  • 100 мл зехтин
  • 150 г кашкавал
  • 2 домата
  • чубрица
  • сминдух
  • риган
  • 1 зелена чушка

Начин на приготвяне:

1. Застелете си тавичка с хартия за печене или фолио. Отгоре сложете хляба с кората към тавата и отвора нагоре. Можете вместо корички да наредите цели филии. Ще се получи нещо като брускети.

2. Щедро поръсете хляба с подправки, а след това залейте със зехтина. Бъдете щедри в посипването с маслиново олио, защото придава уникален аромат, попива в коричката и я запича по ункално хрупкав начин. В зехтина е чарът на ястието.

3. Отгоре наредете доматите, нарязани на кубчета или кръгчета. Аз ги предпочитам белени, защото по време на ядене не се занимавам да махам печени ципи от домат. Ако ви се струва идейно, обелете си ги и вие.

4. Рендосайте кашкавала или го нарежете на слайсове отгоре. Можете да поръсите с още подправки.

5. Приберете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-20 минути в зависимост от степента на препеченост на хляба. Според мен 15 минути е напълно достатъчно.

6. Докато се пече сандвичът, нарежете на кръгчета или полумесеци чушката. Можете да добавите и маслини по избор. Още топлия сандвич украсете с чушка и листа пресен босилек (ако имате). Видът е точно като на безмесна пица, но тук се спасявате от месенето.

Ето как изглеждаше при нас по време на приготвянето:

 

пълнена хлебна коричка с кашкавал

сандвич от стар хляб

печен хляб с плънка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта