Регистрация

Домашна карбонара със сметана

Домашна карбонара със сметана
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4941

Домашно омесена паста със сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пастата:

  • 2 чаши брашно + допълнително за наръсване
  • 100-150 мл. вода  (или 2 яйца)
  • щипка сол

За соса:

  • 2 жълтъка
  • 100 мл. сметана
  • 30-50 гр. пармезан, настърган
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сипете в купа брашното и водата или жълтъците. Бавно и постепенно смесете съставките и ги омесете много добре. Винаги добавяйте течността бавно и постепенно, за да не стане тестото лепкаво.

2. Опаковайте тестото с найлоново фолио и го оставете настрани за около 30 минути.

3. Вземете машината си за спагети, нагласете на най-голямия размер и започнете да нарязвате тестото. Непременно наръсете с допълнително брашно, за да не залепне.

4. Кипнете вода и докато чакате, смесете всички съставки на соса, след което го оставете настрани.

5. Сварете пастата (около 2 минути би трябвало да са достатъчни).

6. Отцедете водата (и запазете част от нея ако искате да добавите по-късно).

7. Върнете пастата в тенджерката, в която сте я сварили и добавете отгоре соса. Разбъркайте. Температурата е достатъчно висока, че да се стопли соса без да се сготвят напълно жълтъците. Разбъркайте добре и добавете от водата, в която е вряла пастата, ако е необходимо. Прибавете бекон, нарязан на хапки (по желание).

8. Наръсете с малко накълцана целина или босилек и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта