Регистрация

Семпли фусили с трохи и аншоа



Семпли фусили с трохи и аншоа
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1442

Чеснови макарони с трохи и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.01.2018

Бързи макарони с малко продукти готвят Лора и Стоян, за да направят едно семпло ястие с италианска нотка, което да свърши работа за обедно прихапване в натоварения делник. Пригответе се, че това са макарони без сос, затова са леко сухички, но радват небцето със силен аромат на чесън и риба и с приятната хрупкавост на запържени в зехтин трохи от пълнозърнест хляб. В тази рецепта за фусили готвим паста без пармезан - странно, но си има своя чар.

Първо слагаме водата да заври, през това време пъхваме хляба в купата на блендера и смиламе на трохи. Следва да сгорещим зехтин в тиган, да изсипем трохите вътре и да говим при непрестанно бъркане докато се запържат и станат хрупкави. После ги овкусяваме със сол и пипер и пресипваме в друг съд, за да не прегорят от остатъчната топлина на тигана.

Следва да направим и ароматната запръжка като отново сгорещим зехтин. В него се запържва наситнено филе от аншоа и нарязан на ситно чесън. Добавя се магданоз и се подправя с лют пипер или чили на прах.

Макароните се варят в подсолена вода. На 100 г паста се слага 1 литър вода и 1 с.л. сол. Водата трябва да ври, когато добавите пастата. Готви се няколко минути, отцежда се през гевгир и се изсипва в тигана с рибата и чесъна. Разбърква се на огъня до равномерно овкусяване и се прехвърля в порции. Отгоре се поръсва с трохите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта