Регистрация

Домашна италианска пица с много месо

Домашна италианска пица с много месо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 150

Пищна пица с домашно тесто и топинг от три вида колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 175 мл вода
  • 3,5 г суха мая
  • 250 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. царевично или каротфено нишесте
  • 2 с.л. зехтин

За топинга:

  • 150 мл доматен концентрат
  • 2 топки моцарела
  • 150 г колбас от вид по избор (пепероне, чоризо или друго)
  • слайсове шунка и бекон по избор
  • няколко пресни гъби
  • 1 домат
  • 10 черни маслини без костилка
  • 1/2 глава червен лук
  • 80 г твърдо жълто сирене (пармезан, кашкавал, гауда, ементал или друго)
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Затоплете леко водата до телесна температура, изсипете я в стъклена чаша, добавете маята и разбъркайте.

2. Брашното пресейте в купа, разбъркайте със солта и налейте маята. Замесете тесто и щом спре да лепне по ръцете, го разделете на две топки, премесете, поръсете с брашно, покрийте с хавлиена кърпа и оставете за 1:30 часа да втаса в топла стая.

3. Разточете топките на много тънки кори. От това количество се получават две големи пици. Вземете си две тави за пица, поръсете дъната с по 1 ч.л. нишесте и сложете отгоре разточените блатове. Покапете ги с по 1 с.л. зехтин.

4. Следва да сложите по 75 доматено пюре, по топка моцарела, нарязана на кръгчета или кубчета, кръгчета колбас, слайсове шунка или бекон. Всички продукти за топинга са примерни и могат да бъдат пропуснати или земенени с друго по желание. Върху колбаса е ред на тънки полумесеци гъби, слайсове домат, нарязани на шайби маслини без костилки, полумесеци червен лук. На финала се поръсва с рендосани твърдо сирене и се покапва с по лъжица зехтин.

5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 12 минути.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта