Регистрация

Домашна гранола

Домашна гранола
Лесно   |   Порции 20   |   Видяна: 6937

Лесен и здравословен десерт, който ви предизвиква да го комбинирате.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 ч.ч. овесени ядки
  • 1 ч.ч. ядки и семена по избор
  • ½ ч.л. смляна канела или на вкус
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • щипка сол
  • 1 ч.ч. кленов сироп
  • ½ с.л. орехово олио или друго олио с неутрален вкус
  • ½ ч.ч. стафиди (или други сушени плодове по избор)
  • ½ ч.ч. сушени червени боровинки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Покрийте голяма тавичка за печене с фолио или пергаментова хартия.

2. В голяма купа, смесете овесените ядки, ядките и семената, канелата, ванилията, солта, олиото и кленовия сироп.

3. Изсипете сместа в тавичката и печете 20 мин., като разбърквате от време на време. Намалете огъня до 135ºС и печете още, докато гранолата покафенее равномерно. Ако замирише на препечено, намалете още фурната. Ако предпочитате гранолата да е хрупкава, увеличете малко огъня, но внимавайте да не изгори.

4. Извадете от фурната и добавете стафиди или червени боровинки. Оставете да се охлади до стайна температура и след това прехвърлете в херметически затварящ се съд и съхранявайте в хладилника.

5. Поднесете с кисело мляко или сладолед или със соево (ванилово) мляко. Също подхожда на мляко с горски плодове.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта