Регистрация

Домашен реден тиквеник

Домашен реден тиквеник
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3059

Нестандартен тиквеник с бисквити и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини кори
  • 3 чаени чаши настъргана тиква
  • 1 чаена чаша орехови наситнени ядки
  • 1 чаена чаша захар
  • половин чаена чаша олио
  • 50 грама масло
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 3-4 начукани обикновени бисквити
  • 1 супена лъжица галета
  • 50 грама стафиди
  • пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне:

Оцеждаме тиквата и я смесваме заедно със захарта, галетата, орехите, бисквитите, стафидите и канелата. Така получаваме плънка за нашият тиквеник. Загряваме леко олиото заедно с маслото.

В омаслена тава слагаме две кори, намазваме с четчица малко мазнина и така редим останалите кори по този начин. Когато наредим една трета от корите сипваме половината от плънката. Покрива се с още една трета от корите и изсипваме и останалата плънка. Останалите кори се редят по същия начин, намазани с масло и олио.

Тиквеникът се разрязва с остър нож на диагонали (квадрати). Останалото олио, смесено с маслото, се разпределя отгоре и между парчетата. Печем на 180 градуса около 40 минути до получаването на коричка. По желание още топъл се наръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

домашен тиквеник със стафиди

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта