Регистрация

Солен тиквеник с маслини



Солен тиквеник с маслини
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1623

Постно тестено руло с плънка от маслини, тиква и резене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.12.2017

Тестена закуска с тиква и маслини - една странна рецепта за тиквеник в солен вариант, която Лора и Стоян представят с идея да се разнообразят традиционните тестени закуски с нещо малко по-засукано. Това е вид руло с тиква, което има деликатна сладост и като цяло минава в категорията на солените ястия - идеална закуска и дори ордьовър, който можете да нарежете на охлювчета вместо соленки.

Първо замесваме тестото като пресяваме брашното със солта, шупваме суха мая със захар и топла вода и след това обединяваме сухите и мокрите съставки и доливаме зехтин. Меси се нелепнещо тесто, което се оставя да втаса. През това време тиквата се нарязва на парчета, осолява се, намазнява се и се пържи в сгорещен сух тиган. След това към нея се добавят нарязани зелени маслини и резене и плънката се дърпа настрани да се охлади.

Тестото се премесва и се разточва на кора с дължина 45 см. и ширина около 15 см. Пълни се с тиквената смес и се навива на руло. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути и после се допича на 180 градуса. Ако не постите, можете да го сервирате с кисело мляко. Идея е и да го направите малко по сладникаво като след изпичането покапете с мед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта