Джоб сандвич по мексикански
Сандвичи в царевични хлебчета с месо, зеленчуци и фасул.
Мексикански сандвич с кайма, жълто сирене, зеленчуци и доматен сос в стил джоб е рецептата за тортиля питки с плънка. Ето начин да разнообразите обикновените принцеси и хамбургери с малко по-екзотична храна. Пък и е доказано, че с този тип питки човек изяжда по-малко хляб, защото са по-тънчики. А дали ще изберете обикновена питка за дюнер, малки лаваши или традиционните царевични тортили - зависи от вашия вкус. Ако не държите храната да е напълно автентична, можете да импровизирате.
Първо се готви плънката. В тиган се сгорещява олио, добавя се масло и в тях се запържва каймата. Добавя се наситнен лук, мексикански микс от замразени зеленчуци, червен боб от консерва и люто чушле. Продуктите се запържват в компанията на доматена паста и люти чушлета, а после горещата плънка се прехвърля в купа и се разбърква с рендосано жълто сирене.
Питките се подгряват в тигана от готвенето на запръжката, а след това се разрязват на две части през средата, за да се образуват джобове. Остава да напълните джобовете с кайма и зеленчуци. Можете да сложите допълнително сос за профирност или листа кориандър или магданоз за повече свежест. Ако сте със силно мексиканска нагласа - покапете с лют сос.
Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК, а начинът на готвене гледайте във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ