Арабски питки с мексиканска плънка
Мексикански сандвич от плоско хлебче с кайма, лук, боб и кашкавал.
Необходими продукти:
- 4 арабски питки или лаваша
- 500 г кайма
- сол и пипер
- 2 глави лук
- 2 с.л. олио
- 10 г масло
- 300 г червен боб от консерва
- 300 г замразен микс от зеленчуци
- 1-2 люти чушлета
- 4 с.л. доматена салца
- 200 г твърдо жълто сирене (чедър, гауда, кашкавал, ементал)
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте жълтото сирене, наситнете лютите чушлета и лука, отцедете боба от сока на консервата.
2. Сгорещете маслото и олиото в тиган и изсипете каймата. Раздробете на трохи.
3. Добавете лука и гответе 3-4 минути. Добавете боба, лютите чушки и зеленчуците, залейте с доматената салца, подправете със сол и пипер и оставете на слаб огън да се готви 10-12 минути.
4. Получената плънка изсипете в купа и не чистете тигана. Добавете към нея рендосаното жълто сирене докато е още вряла и разбъркайте.
5. Затоплете питките на тигана от готвенето за по минутка. Разрежете по диаметър през средата и оформете всяка половинка като джоб - внимателно разделете горната от долната страна. Разпределете плънката в джобовете и сервирайте по 2 в порция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ