Регистрация

Джоб сандвич с домашна питка



Джоб сандвич с домашна питка
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 2450

Домашни джоб сандвичи с домашни хлебчета за бургери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако сте фенове на джоб сандвича, най-вероятно трудно успявате да си намерите питки за любимия тип хамбургери и ви се налага да правите компромис като си купувате готов сандвич и го притопляте на микровълнова или парти грил. Е, можете да подходите професионално към ситуацията, като си омесите домашни питки за снадвичи, в които няма вредни добавки, консерванти и подобрители. А с какво ще напълните пухкавия хляб, зависи изцяло от вкуса ви - каналът Dazzle Spoon доказва, че задачата да се приготви този хляб и вкусни сандвичи от него далеч не е сложна.

В купа се разтваря маята в мляко, брашно и захар, а след като шупне, се добавя още мляко, вода, олио, яйца, сол и брашно. Тази смес се превръща в меко, леко лепнещо тесто, което се разделя на 6 топки. Оставят се да втасат покрити за 1 час в топла стая. После всяка топка се премесва и се разточва на кора. Маже се с меко масло и се сгъва, за да се получи традиционна питка за джоб сандвич. Как точно се прави и какви са съставките и количествата им за замесването на тестото, гледайте във видеото по-горе. Готовите питки втасват повторно, а след това се намазват с жълтък и олио, по желание се поръсват със сусам или други семена и се изпичат в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути - до образуването на златна коричка. Оставете ги да починат 10-тина минути след изпичането.

През това време си нарежете зеленчуци, пригответе си любимите сосове, сирена и колбаси. Режете на тънко, за да е по-красиво и лесно за ядене. Остава само да намажете със сосове по желание и да разпределите плънката в отделенията на джоба.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта