Регистрация

Гювечета от питки с кайма и яйце

Гювечета от питки с кайма и яйце
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 646

Топъл сандвич от пълнено хлебче с месо, лук, майонеза, домат, яйце и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1-2 скилидки чесън
  • 200 г кайма
  • 2 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • 1 ч.л. суха мащерка или чубрица
  • 1 с.л + 3 ч.л. майонеза
  • 200 г кашкавал, моцарела или друго твърдо жълто сирене
  • парче от картоф
  • 1 домат
  • магданоз
  • 3 питки за хамбургер или други питки по желание
  • 3 яйца

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Запържете лука за 3-4 минути.

2. Добавете каймата и гответе 7-8 минути докато стане на трохи и се позапържи. Овкусете с чубрица/мащерка, намачкания или силно наситнен чесън, сол и пипер и гответе още 4 минути.

3. Отрежете капачетата на питките и с чаена лъжичка издълбайте сърцевината. Намажете вътрешността на всяка питка с по 1 ч.л. майонеза.

4. Рендосайте твърдото сирене, което сте си избрали.

5. Изсипете охладената запръжка в купа и добавете 50-60 г от рендосаното сирене в нея. Сипете 1 с.л. майонеза, разбъркайте и разпределете в питките. Отгоре похлупете с по дебел резен домат.

6. Отрежете 3 кръгчета от картоф с дебелина 1,5 см. и ги сложете на дъното на голям тиган. Отгоре положете пиктите. Чукнете по 1 яйце във всяка от тях и поръсете яйцето със сол и пипер.

7. Отгоре поръсете половината от останалия кашкавал и сипете вода на дъното на тигана без да достига до хлебчетата. Пуснете на умерен огън и сложете капак. Печете 12 минути.

8. Поръсете останалия кашкавал, върху него - наситнени листа магданоз и сложете капака за още 4 минути.

9. Сервирайте готовите питки топли и хапнете с удоволствие.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта