Говежди кюфтенца с бамбук на пара
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 2266
Азиатски телешки кюфтета.
Необходими продукти:
- 350 г говежда кайма
- 1 нарязан стрък бамбук
- 1 с.л. лек соев сос
- 2 с.л. царевично брашно
- 3 с.л. вода
За соса:
- 2 с.л. лек соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 стрък зелен лук, нарязан
- 2 щипки настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймата с бамбука и соевия сос.
2. Смесете водата и царевичното брашно и ги добавете към каймата.
3. Сложете в хладилника за 2 часа.
4, Оформете месото като кюфтета.
5. Сгответе на пара за 8 мин.
6. Смесете съставките за соса с 2 с.л. от течността, получена при готвенето на пара.
7. Сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ