Регистрация

Великденска пасха с извара и сушени плодове



Великденска пасха с извара и сушени плодове
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2506

Руски великденски десерт с жълтъци и извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.04.2016

Руски млечен десерт за Великден, който може да бъде и страхотна идея за разхлаждащ през лятото домашен сладкиш правим днес в няколко стъпки. Първо се приготвя крем от жълтъци на водна баня със захар и ванилия. Следва смесването на млечните компоненти в лицето на сирене маскарпоне, заквасена сметана и извара, а към тях се добавя и микс от сушени плодове, с които можете смело да импровизирате. Накрая - вместо традиционната термична обработка, млечната смес се забърква с жълтъчения крем и се затиска в цедило, за да се превърне в гъста текстура. После си отпочива в хладилник, превръщайки се в традиционен руски сладкиш или десерт, който пленява със сладоледена наслада.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта