Вегетарианско чили
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3909
Вкусно и лесно вегетарианско чили.
Необходими продукти:
- 1 нарязана глава лук
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 1/4 ч. ч. бяло вино или 1 1/4 ч. ч. зеленчуков бульон
- 1 ч. ч. сушена червена леща
- 1 люто чили, без семената, нарязано
- 1 ч. л. мащерка
- 1 ч. л. подправка за тиквен пай
- 2 ч. л. кимион
- 3 с. л. соев сос
- 1 консерва червен боб
За поръсване (по избор):
- чедар
- халапеньо
- заквасена сметана
- черни маслини
- суров лук
- задушен бял ориз с царевица
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте чесъна и лука до омекване. Прибавете бялото вино или бульона и доматите. Прибавете лещата и подправките и гответе поне още 40 мин., добавете още вода или бульон, ако е нужно и лещата е още твърда. Сложете и боба и варете още 10 мин. Поднесете върху бял ориз с царевица. Отгоре покрийте със сиренето и останалите продукти за поръсване.
Най-важните съставки
бяло вино, бяло сирене чедар, заквасена сметана, квасена сметана, кимион, лук, маслини, мащерка, ориз, прясно чили, сметана, соев сос, халапеньо, чедър, червен боб, червена леща, черни маслини, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ