Вегетариански мини-тарталети
Домашни солени тарталети с пълнеж от манатарки и сирене.
Необходими продукти:
За тестото:
- 20 г мая
- 1/2 ч. ч. мляко
- щипка захар
- 150 г пшенично брашно
- 100 г брашно от лимец
- 2 с. л. зехтин
- щипка сол
- олио за намазване на тавичката за печене
За пълнежа:
- 200 г манатарки, нарязани на филийки
- 1 голяма глава лук, нарязан на филийки
- 1/2 глава броколи, разделена на цветчета
- 2 яйца
- 250 г бяло саламурено сирене, намачкано с вилица
- 200 мл мляко
- черен пипер
- 3 с. л. лимонов сок
- 3 с. л. наситнен магданоз
- 1 ч. л. олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете млякото, маята и захарта, за да направите набухвател. Оставете на топло и изчакайте да удвои обема си.
2. Пресейте брашното, смесете със зехтина, добавете набухвателя и смесете хубаво. Омесете гладко и еднородно тесто. Оставете на топло и изчакайте 45 мин. докато втаса.
3. В тиган за пържене загрейте олиото, добавете лука и пържете докато промени цвета си, добавете гъбите, пържете до готовност, поръсете с черен пипер.
4. Задушете броколите. Когато се охладят, нарежете на филийки.
5. Смесете бялото саламурено сирене, млякото, яйцата, добавете лимонов сок, черен пипер и магданоз. Разделете сместа наполовина. Добавете пържените гъби с лука в едната половина на сместа от сирене и яйце. Добавете броколите в другата половина на сместа от сирене и яйце.
6. Намажете тавичка за печене на мъфини с олио.
7. Разточете тестото, нарежете правоъгълници и ги сложете в дупчиците на тавичката за печене на мъфини.
8. Напълнете с пълнежа, наполовина с броколи, наполовина с гъбен пълнеж.
9. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 20-25 мин., до златисто-кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ