Регистрация

Варен костен мозък

Варен костен мозък
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6615

Костен мозък в бульон с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. студено пресован зехтин
  • ¼ ч.ч. брашно
  • 500-750 г костен мозък
  • ½ глава лук
  • 250 мл телешки бульон
  • 2-3 дафинови листа
  • 2 с.л. лимонов пипер
  • 2 с.л. сол
  • вода – колкото е необходимо

Начин на приготвяне:

1. Най-напред подгответе костния мозък. Извадете го от пакета и наръсете всяка страна от която се вижда костния мозък с много малко брашно. Оставете настрани.

2. В дълбок тиган налейте малко зехтин, нарежете лука на ситно и го сложете в зехтина. Запържете го на средно силен огън докато стане прозрачен.

3. Засилете котлона и сложете костния мозък в тигана с лука. Сгответе го от всички страни като постоянно го обръщате с помощта на вилица (става много бързо, затова трябва да сте край котлона през цялото време). Когато костният мозък е сготвен от 4-те страни, намалете котлона на слабо.

4. Залейте костния мозък с телешкия бульон така че поне 5 см. от костния мозък да са покрити с бульон. Ако бульонът не е достатъчно като количество, добавете допълнително вода.

5. Прибавете дафиновия лист, лимоновия пипер и солта и оставете да ври на слаб огън 30-60 минути. Ястието е готово когато костният мозък започне да се отделя от кокала.

6. Извадете костния мозък и изхвърлете бульона. Сложете костния мозък в чиния, наръсете го с нарязан магданоз и сервирайте като предястия или основно ястие с гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта