Регистрация

Варен агнешки мозък

Варен агнешки мозък
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 9292

Деликатес - мозък от агне с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 бр. агнешки мозък
  • 1 голяма глава лук, обелена и разполовена
  • 1 резен лимон
  • 1 пръчица канела
  • щипка сол
  • 3 скилидки чесън, счукан с малко сол
  • ½ ч лимонов сок
  • зехтин
  • 3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Отстранете ципата от мозъците под течаща студена вода. Сложете ги в тенджера и покрийте с вода. Прибавете щипка сол, пръчиците канела, лука и лимоновия резен и оставете да заври на умерен огън.

2. Отстранете нечистата пяна и извадете лимоновия резен. Оставете на котлона за 10 мин.

3. Отцедете мозъците и ги измийте под течаща студена вода. Отцедете хубаво и сложете в чиния.

4. Прибавете сол, чесън, лимонов сок и зехтин на вкус.

5. Поднесете украсено с репички.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта