Регистрация

Варени кюфтета с бял сос и картофи



Варени кюфтета с бял сос и картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2411

Кьонигсбергски кюфтета с кайма, аншоа, лимонова кора и гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.02.2017

Готвим едни различни кюфтета по традиционна немска рецепта. В каймата от телешко и свинско месо се замесват яйчени жълтъци, запържен в масло лук, подправки, лимонова кора и аншоа, която придава особен аромат на ястието. Месните хапки не се пържат или пекат, както сме свикнали, а се варят в ароматен телешки бульон. През това време сваряваме и картофи, които се сервират за гарнитура. След като са сготвени кюфтенцата, от бульона с масло и брашно правим бял сос. Накрая сервираме кюфтета с варени картофи и щедро поливаме с белия сос отгоре. Оказва се, че за българина тази рецепта е спомен от обществените заведения за хранене, но за немеца е традиционен начин за правене на вкусни кюфтета.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта