Регистрация

Кюфтета в сметаново-доматен сос

Кюфтета в сметаново-доматен сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1037

Яхния топчета със сметана и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г кайма
  • 2 филии хляб без кората
  • 100 мл мляко
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл доматен концентрат
  • 250 мл течна сметана
  • 300 мл пилешки бульон или вода
  • брашно
  • олио
  • сол и пипер
  • кимион
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Хляба накиснете в млякото.

2. Едната глава лук наситнете и добавете към каймата. Прибавете сол, пипер и кимион на вкус, намачкана скилидка чесън и малко наситнен магданоз. Отцедете хляба от млякото и го натрошете на ситно при останалите продукти. Замесете кайма за кюфтета.

3. С влажни ръце оформяйте малки топчета, овалвайте ги в брашно и пържете в сгорещено олио от всички страни докато се запечатат. Вадете в чиния.

4. Другата глава лук и чесъна наситнете и запържете в съвсем малко олио в касерола или тенджерка. Щом лукът стане прозрачен, налейте доматения сос, добавете щипка захар и оставете да покъкри.

5. В сух тиган запечете до позлатяване 1 с.л. брашно. Прибавете я към доматения сос и постепенно налейте бульона или вода. Разбърквайте внимателно, за да не се образуват бучки. Оставете да къкри 5 минути.

6. Добавете сметаната, овкусете със сол и пипер и вкарайте кюфтетата в соса. Похлупете с капак и оставете да се готви на слаб огън 15-20 минути.

7. Преди поднасяне поръсете с листенца пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта