Регистрация

Бяло-черна палачинкова торта с крем

Бяло-черна палачинкова торта с крем
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 1324

Торта от шарени палачинки с крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 яйца
  • 1 ч.ч. вода (200 мл)
  • 4 ч.ч. мляко
  • 180 г масло
  • 6-9 с.л. захар
  • 1 ампула ванилия
  • 2 и ½ ч.ч. брашно (350 г)
  • 50 г неподсладено какао на прах
  • крем от вид по желание (разбито маскарпоне със сметана и пудра захар, сладолед, крем пудинг, десертно нишесте или каквото друго ви хрумне)

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте яйцата. Добавете към тях водата и млякото и разбийте отново.

2. Разтопете маслото на водна баня и го прибавете в сместа заедно с ванилията. Сипете и захарта и бъркайте докато се разтвори.

3. Постепенно вкарайте и брашното и превърнете сместа в традиционно тесто за палачинки.

4. Разделете тестото на 2 еднакви части е две различни купи. В едната добавете какаото и разбъркайте. Ако тестото има бучки, пресипете го през цедка.

5. Заредете се с тиган и търпение и от получените смеси изпечете палачинки на сух тиган и умерен огън. Започнете с белите и след това преминете на тъмните, като ги редите в различни съдове. Оставете ги да се охладят леко и да починат.

6. През това време направете любимия си крем за плънката. Може да разбиете маскарпоне или заквасена сметана с пудра захар или мед. Можете да размекнете сладолед до степен, позволяваща намазване. В този случай ще трябва да държите тортата във фризер и да я обявите за сладоледена. Вади се от фризера 20 минути преди сервиране, за да не бъде абсолютен камък. Ако сте кулинарни мързели, купете си пакетче инстантен крем за сладкиши и го сгответе според указанията на опаковката. За патологичните случаи на мързел или липса на време в хранителната верига се предлагат кремове без термична обработка, като прахта се изсипва в студено мляко и просто се разбива с миксер.

7. Започнете подредбата на тортата като поставите в поднос бяла палачинка, намажете с крем, захлупите с черна, после бяла, после крем, после черна... и така докато завършите с крем. Ако ви излезе по-голяма бройка от единия цвят, намажете си палачинката с малко от крема и скришом си я хапнете.

8. Останалото поръсете с крокант, шоколадови капки, шарени пръчици или плодове. Приберете на студено до момента на поднасяне.

Източник: YouTubr/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта