Регистрация

Торта от палачинки с кондензирано мляко

Торта от палачинки с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1242

Палачинкова торта с плодове и крем от кондензирано мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 5 яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. сода
  • 1,5 л мляко
  • 0,5 ч.ч. растителна мазнина

За плънката:

  • 150 мл кондензирано мляко
  • 100 грама ядки (орехи, бадеми, кашу, лешници)
  • бита сметана по желание

За украса:

  • 2 кивита или банани (бананите трябва да се намажат с лимонов сок, за да не потъмнеят)
  • 1 райска ябълка или други плодове по избор

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото за палачинките като разбиете яйцата, добавите в тях захарта, содата и брашното и замесите гъсто тесто. След това сипвайте по малко мляко и разбърквайте докато налеете цяла течност. Така бучките ще се разбият по-лесно. Накрая добавете мазнината и размешайте.

2. Печете на сух тиган, тъй като в сместа сте сложили мазнина. Ще е по-добре, ако използвате съд с незалепващо покритие.

3. Пригответе крема като смесите кондензираното мляко и ядките.

4. Заделете си 2-3 палачинки за украсата. Останалите редете във формичка за торти като между всеки две мажете с крем и след това добавяте и бита сметана по желание. Между някои от редовете можете да сложите плодове вместо крем, както и да разнообразите с шоколад или сладко по избор.

5. Заделените палачинки намажете с крем или плодове по желание и след това навийте. После разрежете по ширина, за да се образуват цветлета. Можете да цепнете на няколко места в единия край, за да придобият триизмерност.

6. Подредете ги върху останалите палачинки и украсете с пресни плодове, сметана, крем, шоколад, пудра захар или каквото друго имате под ръка.

7. Най-добре прберете в хладилник, за да се стегне тортата преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:20 часа
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта