Регистрация

Български плетен козунак с лимонова кора



Български плетен козунак с лимонова кора
Трудно   |   Порции 1 козунак   |   Видяна: 981

Домашен козунак на конци с лимонова кора и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционен козунак меси Иван Звездев в канла си Кухнята на Звездев, за да даде празнично предизвикателство на домакините, които искат да направят свой собствен Великденски хляб. За да стане на конци и да е пухкав, козунакът изисква специални трикове за направата си, а какви са те, показва обстойно Звездев във видеото си.

Темпериране на яйцата, стопляне на млякото, направа на маяно тесто, за да се гарантира доброто втасване, топла стая - всичко това са малка част от хитринките, които ще ви гарантират успех в месенето. Времето за втасване също е от значение, а енергията в кухнята не бива да се пести, особено докато тестото се замесва и премесва. Защото всяко следващо движение вкарва въздух в козунака, който при печене се превръща в ефирни влакна.

Как се пече козунак - Звездев разказва и това, за да сте сигурни, че трудът ви по направата и вложените продукти в сладкия хляб няма да останат напразни. Гледайте видеото по-горе и можете стъпка по стъпка да направите свой изкусителен домашен козунак, който да не се различава по вид от купените варианти. А по съставки и вкус ще бъде дори още по-качествен. Точните количества на продуктите ще откриете в края на клипа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта