Регистрация

Бланширан спанак с чесън и джинджифил



Бланширан спанак с чесън и джинджифил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1892

Салата от спанак с азиатски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.07.2017

Салата от бланширан спанак с дресинг от чесън и джинджифил, подсилена с екстри от азиатската кухня представят Лора и Стоян. С този бланширан спанак можете да поднесете всякакви меса или да започнете една пищна вечеря. Ястието отнема само двадесетина минути за приготвяне, но ако имате време да го спретнете по-рано, знайте, че ще стане още по-вкусно, ако си престои на спокойствие, залято с дресинга.

Приготвянето е лесно. Сложете си тенджера с вода да кипне, а спанака измийте в гевгир под течаща вода. Докато водата заври, си намачквате чесън със сол и го изиспвате в купа. Отгоре заливате със светъл соев сос и сусамово олио. Добавяте чили на люспи или на прах, захар и оризов оцет. След това разбърквате. Дресънгът за зелени листенца е готов. А може би и водата в тенджерата вече ври. Затова се върнете при спанака и го пуснете да се готви за 1 минута във водата. През това време напълнете стъклена купа с ледена вода до половина и добавете кубчета лед. После извадете спанака в нея. Така листенцата ще запазят част от свежестта си, както и апетитния си зелен цвят.

А докато се охлаждат, изключете загрелия котлон, но сложете на него тиган. Щом се сгорещи силно на умерена температура, запечете до позлатяване семена бял сусам. Махнете ги от тигана щом хванат загар, за да не прегорят. Не разчитайте на съдбата, а се подсигурете. След това отцедете спанак от водата, прехвърлете го в купа, като с ръце поразделите листенцата, за да не се получи спластена топка. Залейте с дресинга и поръсете със сусамовите семена. Вашата спаначена гарнитура или азиатска салата от спанак е готова. Сега оставете в хладилник да се маринова докато седнете на трапезата. Ако ви звучи вкусно - гледайте видеото, за да сте сигурни в точните пропорции на продуктите и стъпките на приготвяне:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта