Регистрация

Бирена супа с картофи и праз



Бирена супа с картофи и праз
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1617

Постна крем супа с резене, картофи и черна леща.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.12.2017

Кадифена зеленчукова супа с разнообразие в текстурата от хрупкави зрънца белуга и резенчета пресен лук, която ухае на анасон и бира и има нежната мекота на вкусни сварени картофи, сладостта на запържен праз лук и деликатния дъх на пушен пипер. Това готвят Лора и Стон, като предлагат една различна рецепта за супа от зеленчуци, подходяща за пости.

В тенджерка си слагаме черна леща с клонки мащерка да се свари, а след това преминаваме към същинското готвене. Картофите се белят, мият и нарязват на кубчета. Наситнява се резене, праз лук и чесън. Следва да сгорещим зехтин и да запържим в него празия лук, чесъна и резенето. После се налива зеленчуков бульон и бира и се прибавят картофите. Оставя се да къкри докато зеленчуците омекнат, след това се овкусява със сол, черен и пушен пипер и се пюрира.

Сварената леща се отцежда от водата и се махат клонките мащерка. Всяка порция се сервира поръсена с леща и наситнен пресен лук. Не смесвайте лещата със супата, а слагайте нежно отгоре - така е много по-красиво и вкусно, защото кадифената текстура се примесва с хрупкавостта на черната леща.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ЯЙЦА
  2. 400
  3. 180
  4. 10
  5. 40
  6. 808
  7. 500
  8. 30
  9. мандж
  10. Мляко

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта