Регистрация

Безглутенов оризов хамбургер с телешко

Безглутенов оризов хамбургер с телешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1598

Локо Моко - сандвич с телешко и питки от варен ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешка кайма
  • 40 г галета
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 300 г ориз за суши
  • 60 г масло
  • 200 г печурки
  • 1 с.л. царевично брашно (фино)
  • 100 мл телешки бульон
  • соев сос
  • сос уорчестър
  • 4 яйца
  • пресен лук или друг зеленчук (айсберг, краставица)

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза докато омекне много добре, след това отцедете останалата вода и докато е още топъл, го разбъркайте с маслото.

2. Щом поизстине, с ръце оформете 8 плоски питки и ги запечете двустранно в ненамазнен тиган с незалепващо покритие. Щом обърнете да печете от втората страна, намажете първата със соев сос. Готовите питки заделете да чакат реда си.

3. Каймата изсипете в купа и смесете с наситнения лук, намачкания или нарязан на ситно чесън, галетата, сол и пипер на вкус, 3 с.л. сос уорчестър. С ръце оформете дебели плоски кюфтета с размера на питките. Печете в същия тиган отново без мазнина.

4. Яйцата запечете на тиган, плоча или във формички за брюле на фурна. Заделете ги.

5. Гъбите нарежете на полумесеци, изсипете в тиган, залейте с бульона, добавете соев сос и сос уорчестър, малко черен пипер и царевичното брашно и оставете да къкрят докато сосът се сгъсти.

6. Пресния лук си нарежете или си подгответе избрания от вас зеленчук за сандвича.

7. Сглобете четири сандвича като отдолу поставите оризово хлебче, върху него - кюфте, после залеете с гъби и сос, след това сложите яйце, наредите зеленчук и на финала захлупите с втора оризова питка.

8. Можете да добавите лют сос, майонеза или друго допълнение по желание. Поднесете.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта