Регистрация

Безглутенова постна паста по азиатски



Безглутенова постна паста по азиатски
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2000

Спагети соба от елда със зеленчуци и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.03.2017

Ето една лесна рецепта за китайско ястие, което може да бъде салата или основно. Храната е подходяща за хора с глутенова непоносимост, постещи, вегетарианци и вегани, както и за онези, които искат да слагат здравословни продукти на трапезата си. Тъй като рецептата е азиатска, за нея ще ви трябват и продукти от континента. В основата й е соба фиде, което представлява спагети от елда.

Собата се вари според инструкциите на опаковката и се смесва с нарязана на ленти краставица и чушка и наситнен зелен лук. После се приготвя и пикантен сос с продукти от Изтока. Смесваме запечен на сух тиган бял сусам с наситнен кориандър и настърган пресен джинджифил. Заливаме със сусамово олио, сос тамари, оризов оцет, и сос шрирача. Добавяме малко мед и с дресинга овкусяваме салатата, в която сме сложили една единствена подправка - сол. Готово!

Ако имате време да оставите ястието за 15-30 минути в хладилника преди сервиране, ще позволите на компонентите му да се овкусят още по-добре. Но и веднага сервирано пак е вкусно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта