Регистрация

Азиатски банички с кайма и подправки



Азиатски банички с кайма и подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1425

Тестени пурички с месна плънка и лют сос за потапяне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.10.2017

Апетитни банички с месо или соленки с кайма правят Лора и Стоян, като залагат на азиатски хранителни комбинации от подправки, за да придадат екзотичен аромат и визия на страхотните мезенца, които могат да бъдат сервирани и като основно. Представете си кайма със зеленчуци, увита в намаслени кори за баница, оформена като хрупкави пурички с коричка от сусам и поднесена с пикантен сос с кисело-солено-сладникава нотка. Идеално прихапване. А ето и как да си го направите:

Червената чушка се реже на лентички, лукът се наситнява, джинджифилът се рендосва, а чесънът се накълцва. Всички заедно се запържват в сгорещено олио и след това към тях се добавя каймата. Готви се до пръхкавост. После точени кори за баница се намазват с олио и се залепят по двойки. Следва да се нарежат по дължина и във всяка от тях да се увие по част от плънката. Можете да наблюдавате как точно се прави във видеото. Следва да наредим пуричките в тава, застлана с хартия за печене, да ги намажем с разбит белтък и да ги поръсим със семена черен сусам. После ги пускаме да се запекат.

А през това време приготвяме азиатски сос за потапяне като смесваме балсамов оцет, рибен и соев сос със сусамово олио и лют пипер. Добавяме печен бял сусам и наситнен пресен лук и сме готови да сервираме.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта