Регистрация

Банички с прясно зеле

Банички с прясно зеле
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4785

Домашни банички със сирена и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 2-3 скилидки чесън, нарязан
  • 4 с. л. масло (или маргарин)
  • 5 зелеви листа, измити и подсушени
  • 1/2 чаша натрошени сирене
  • 1/4 чаша пармезан, настърган
  • 1 яйце, леко разбито (по избор)
  • 6 листа кори за баница
  • 1/2 ч.л. мащерка
  • 1/2 ч.л. розмарин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. В голям тиган на средно силен огън запържете лука и чесъна в 2 с. л. разтопено масло докато станат прозрачни – около 3 до 5 минути.

3. Прибавете зелето и го запържете докато омекне.

4. Прехвърлете сместа в голяма купа и прибавете сирената и подправките. Пасирайте с помощта на електрически пасатор или намачкайте с преса за картофи.

5. Сложете една кора върху плота и я намажете с малко от останалата част от разтопеното масло. Покрийте с втора кора, намажете отново с масло, покрийте с трета кора и отново намажете с масло.

6. С остър нож разрежете трите листа по дължина на шест ленти и после напречно, така че да се получат 12 парчета, широки по около 4-5 см.

7. Сложете по ½ ч. л. от пълнежа в края на всеки правоъгълник.

8. Сгънете ъгъла на правоъгълника диагонално, така че да се получи триъгълна баничка

9. Повторете с останалите правоъгълници и пълнежа.

10. Намажете готовите банички с разбитото яйце (по желание).

11. Наредете баничките в намазнена тавичка и ги изпечете до златисто – около 25 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта