Регистрация

Японски сандвичи с питки от нудли



Японски сандвичи с питки от нудли
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2058

Японски хамбургер с кайма, основа от печен рамен и японски сос за фаст фууд.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.08.2017

Сандвич по японски - нещо подобно се заемат да направят Лора и Стоян като го кръщават рамен бургер, тъй като за основа използват запеканка, направена от продукти за традиционната източноазиатска супа. Първо се сварява рамен, който ако залипсва в хранителната верига, можете да замените с нудли или удон. Следва да се осоли и смеси с яйце и да се остави в купичка, за да придобие кръгла форма.

През това време преминаваме към месната част, като правим кюфтета от кайма смес, която замесваме с джинджифил, сусамово олио и соев сос. После оформяме като бургери. И те трябва да постоят, което означава, че имаме време и за соса. Това е микс от азиатски подравки, който се редуцира и превръща в тъмен гъст овкусител за всякакъв тип месо и тестени изделия. За него в касерола се смесват захар с мисо паста, оризово вино мирин, соев сос, оризов оцет, чесън и царевично нишесте за сгъстяване. След като пикантно-сладко-солената каша стане достатъчно гъста, че да я махнем от огъня, я обогатяваме със запечени на сух тиган семена бял сусам.

Идва ред и на печенето на компонентите на сандвича - първо осемте питки готвим на намазнена плоча или тиган, а след това и кюфтетата. После сглабяме сандвичите - основа от рамен, кюфте с японски вкус, азиатски сос, рендосани моркови, настърган дайкон, кориандър, пресен лук и при наличие соева майонеза. Остава да захлупим с втора питка от спагети и бургерът е готов.

Водещите обясняват, че това е модерен сандвич, който представлява кулинарна традиция и се приготвя точно по показания във видеото начин:

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта