Регистрация

Ядете лук – желаете секс

05 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 10118
Ядете лук – желаете секс

Лукът и чесънът са едни от най-силните афродизиаци въпреки неприятната миризма.

Когато говорим за сексапил и еротика един от ароматите, за който не бихме се сетили е на лук. Зловонието му често е причина хората да го отказват в ястия, ако след похапването са решили да се отдадат на похотливи действия. Но едва ли на някой му е хрумвало, че лютивият зеленчук е мощен афродизиак, който повишава либидото и тласка тялото към грях.

Тези негови свойства са известни още в древен Египет, където, въпреки че е наричан „храна на бедните“, е хапван дори от владетелите за подсилване на половата мощ в първата брачна нощ. Съществувало е разбирането, че когато някой мъж се приближи до дама и мирише на лук и чесън, това означава, че любовникът се е заредил със сексуална сила и енергия и е готов да подари на избраницата си незабравими интимни преживявания.

Още в древността хората са разбрали, че лукът като афродизиак действа освен мощно и бързо. Ако се хапне дори 1 глава на гладно, след по-малко от час – ефектът ще е на лице. Славата на зеленчука бързо се понесла навред из развитите цивилизации, които преоткривали божественото му влияние върху половата система и нагона. Тогава хората не се притеснявали, че ароматът му ще изгони, отблъсне или сконфузи партньора – напротив – специфичната миризма била доказателство, че човекът е подготвен докрай да задоволява половинката си.

През първи век римският учен Гай Плиний Секонд, познат още като Плиний Стари (Страшни) изследва въздействието на лука върху либидото и пише: „Лукът е способен да тласне и най-заспалите мъже в обятията на Венера“. Доказано е, че лютият зеленчук толкова силно издига сексуалното желание, че при прекомерното му ядене, човек е склонен да изневери само и само, за да има възможност да се отдаде на креватни игри.

Според древната индийска система за грижа за здравето - Аюрведа лукът е кръвопречистващо растение, което решава и всички сексуални проблеми и недъзи. Описан е и като подпомагащ човешката плодовитост.

И докато мнозина се мръщят на неприятния му мирис, други пък го обявяват за храна на бедняците и селяните, то трети все още се възползват от могъщите му свойства за тласкане към качествен секс. В страната на любовта - Франция много от възрастните двойки, които все още искат да консумират любовта си, редовно си хапват така известната френска лучена супа, твърдейки, че тя е в основата на продължителните им сексуални отношения, достигащи до дълбока старост.

 

А ето и няколко рецепти за вълшебни пръчици за вдигане на самолета

Супа с лук и хлебни кръгчета

Лучена супа с картофи и домати

Сладка лучена супа

Френска лучена супа

Френски лучен сос за чипс

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кога се използва бял, червен, жълт лук и шалот

Разликата във вкуса и подходящия начин за готвене на различните видове лук.   виж още »

Редовното хапване на пресен лук подобрява здравословното състояние

Зеленият лук се грижи за храносмилането и перисталтиката, набавя на тялото важни витамини и елементи, разкрасява и подобрява кръвосъсирването.   виж още »

Как бабите ни са се лекували с лук

Сярата в сока от глава лук бори възпаленията, облекчава гърлото и сваля температурата. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта