Регистрация

Сладка лучена супа

Сладка лучена супа
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3006

Супа с лук, сирене, бисквити и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави червен лук, нарязани
  • 1 глава бял лук, нарязана
  • 2 с. л. масло
  • 4 ч. ч. вода
  • 2 кубчета бульон
  • 1 ½ с. л. кафява захар
  • 2 дафинови листа
  • 1 с. л. мащерка, смляна
  • 180 гр. бри, на стайна температура
  • 2-3 с. л. пълномаслено прясно мляко
  • 20-25 бр. натрошени солени бисквити - крекери
  • 2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте в тенджерка маслото и прибавете лука и дафиновите листа. Задушете за около 5 минути. Прибавете кафявата захар и оставете на котлона на средно силен огън за около 15-20 минути или докато лука стане прозрачен.

2. Докато се запържва лука, сложете водата в една тенджерка, прибавете мащерката и кубчетата бульон. Кипнете. Натрошете бульона докато водата се затопля. Оставете да поври 5-7 минути. Свалете от котлона и оставете тенджерката настрани захлупена с капак.

3. Когато лукът стане прозрачен, прибавете към него бульона. Овкусете със сол (ако е необходимо). Покрийте с капак и оставете да ври още около 10 минути.

4. Докато супата се готви, внимателно разбийте сиренето бри с прясното мляко. Оставете настрани.

5. Извадете от тенджерката дафиновия лист. Внимателно разсипете супата в отделни огнеупорни купички или в една йенска тенджера. Покрийте с натрошените крекери и сместа със сиренето бри.

6. Запечете във фурната за 5-7 минути или докато започне да се зачервява отгоре в предварително загрята на 260 С фурна.

7. Сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта