Регистрация

Шест американски правила за готвенето на идеалното свинско на тиган

13 Oct 2022   /   nina123   /   Видяна: 1553
Шест американски правила за готвенето на идеалното свинско на тиган

Стъпки за перфектното свинско на тиган – от избора на месо до поднасянето му на трапезата.

Американците се славят с таланта да приготвят уникални пържоли и парчета месо, а триковете за направата на вкусните мръвки се предават от поколение на поколение. Влогърът Дейв Балу решава да покаже в едноименния си канал какви са правилата за направата на свински Pork Chop на тиган, които се знаят от столетия, но и до днес се използват в най-добрите ресторанти, сервиращи автентично американско пържено свинско. Тези правила важат както за големи и дебели парчета месо, така и за обикновени вратни пържоли. А спазването им гарантира резултат, с който да си оближете пръстите.

1. Изберете качествено месо. То не трябва да има тъмни петна. Най-добре се спрете на дебело и сочно свинско с кост и задължително – мазнинка в горната част. Докоснете го с пръст, ако имате възможност – за по-малко от 5 секунди трябва да възвърне формата си.

Рецепта за домашни тънки пържоли от свинско филе в марината

2. Накиснете пържолата в саламура. Смесете 1 л вода с 1,5 с.л. сол и 1 ч.л. захар. Ако не покрива цялото месо, изчислете си останалите съставки спрямо необходимото количество вода. А сега се развихрете – в саламурата може да се добавят и други ароматни подправки като кимион, бахар, дафинов лист, лют пипер, риган. Водата трябва да е задължително студена, захарта и солта – идеално разтворени в нея, а 30 минути престой са достатъчни. След това извадете и подсушете с домакинска хартия.

Рецепта за народно ястие със свинско – пържоли в кисело зеле на фурна

3. Овкусяване на свинската пържола. Сол и пипер се слага задължително, а след това можете да обтриете с намачкан чесън и всякакви подправки, които харесвате. Важно е да не остават ненамазани части от повърхността на месото. А след това да го оставете поне за 20 минути на стайна температура, за да се отпусне добре и да попие ароматите.

Рецепта за свинска вратна пържола, както се поднася в българските ресторанти

4. Пържолите се запечатват на висока температура. Сипете в неголям тиган олио и сгорещете на силен градус. Мазнината трябва едва да покрива дъното на съда. След това положете мръвката, натиснете с пръсти за да няма въздушни балончета между месото и дъното на тигана, а после оставете за 3-4 минути без да пипате. За това време трябва да се образува коричка. След това обърнете и направете същото, като внимавате да не изгорите пръстите си. Дръжте още 3-4 минути. Сега идва по-сложната част – трябва да запечатате и ръбовете. Готварски щипки ще ви помогнат. Никога не доливайте допълнително мазнина по време на запечатването.

Домашна рецепта за мариновани свински пържоли във вино

5. Същинско готвене на свинското месо. С тази задача ще се справите най-лесно, ако разполагате с кухненски термометър. Пъхнете го в месото, намалете огъня на умерен и дръжте докато не достигне температура от 62 градуса. Можете да готвите първо от едната страна, а след това и от другата. Времето зависи от дебелината на месото, но се очаква за 15-тина минути с едно въртене да е готово.

Рецепта за американски шиш от нанизани свински пържоли, готови да посрещнат цяла армия гости

6. Оставете да почине след изпичане. Ако искате сочността да се запази и да гали сетивата с апетитните си сокове, вземете току-що изпечената мръвка с щипки от тигана и директно я сложете в два листа алуминиево фолио, поставени един върху друг. След това завийте на бонбон и оставете така 10 минути.

Домашна рецепта за печено свинско с лук, горчица и мед

А на финала се насладете на крехко, сочно и изпълнено със сокове ароматно и добре овкусено свинско месо. Можете да го сервирате цяло, за да изглежда по-атрактивно или пък да нарежете на лентички или слайсове.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

5 правила за готвене на пилешко от начинаещи готвачи

Пилешкото е сред най-лесните меса за готвене, а грешките при направата му са поправими.   виж още »

Трикове за готвене на съвършените картофи

Как се готвят различните сортове картофи и кои картофи са подходящи за пържене, печене и варене. виж още »

Няколко трика за готвенето на крехко телешко

Мариновайте телешкото с мляко, а по време на готвенето го напръскайте неколкократно с бяло вино и вода. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта