Свински пържоли на фурна
Печено свинско с лук, мед и горчица.
Необходими продукти:
- 1-2 килограма свински пържоли
 - 1 голяма глава лук
 - 1 чаена лъжица мед
 - 1 чаена лъжица сол
 - 1 чаена лъжица риган
 - 1 чаена лъжица мащерка
 - 1 чаена лъжица горчица
 - 1/2 чаена лъжица черен пипер
 - 1/2 чаена лъжица червен пипер
 - 3 супени лъжици олио
 - 3 супени лъжици оцет
 
Начин на приготвяне:
За по-вкусни и крехки свински пържоли препоръчваме да се мариноват. Сложете ги в подходящ съд. Добавете към тях нарязания на шайби лук и всички подправки, олиото, оцета и меда. Затворете ги плътно и нека престоят за една нощ в хладилника.
Сложете ги в тава, заедно с маринатата. Запечатайте я с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 мин. Махнете фолиото и нека се запекат на горен реотан за около 5-6 мин. Внимавайте да не станат прекалено сухи. Така приготвени свински пържоли са крехки, сочни и ароматни.
Добър апетит!



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ