Регистрация

Шейк влиза в Рекордите на Гинес

25 Jun 2018   /   nina123   /   Видяна: 1628
Шейк влиза в Рекордите на Гинес

100 долара за млечна напитка с ванилия и сладолед. Заслужава ли си?

 

След като заведението в Ню Йорк Серендипити 3 два пъти попадна в Книгата за Рекордите на Гинес със своите скъпи и изискани продукти, дойде ред и за следващото доказателство, че в него не бива да влизат хора с изтънели портфейли. Първо призьор се оказа телешки хамургер, след това сладкиш, а сега е време за напитка.

 

Най-скъпият шейк в света се предлага за 100 долара. Любимото на множество деца питие тук е превърнато в шедьовър, а дали си заслужава цената – преценете сами. Създателят му Джо Колдрън го налива в чаша, инкрустирана ръчно с 3 000 камъка сваровски, като съдът за всяка сервирана напитка се украсява индивидуално преди наливанието на питието. Но в продуктите се крие истинската тайна на цената.

 

Изискана сметана, качествена ванилия, уникален сладолед и ядливо злато са основните съставки на шейка. Ако започнем стъпка по стъпка да приготвяме уникалното разхлаждащо безалкохолно и негазирано питие, то първата стъпка е да прибавим в шейкъра сметаната с най-силен маслен вкус – направена от крави от породата Джърси, отглеждани свободно на Нормандските острови. Следва каймак от загрявана на нисък градус девънширдска сметана. В напитката влиза и прочутата мадагаскарска ванилия, на която са нужни три години за узряване, а след нея се наместват и две топки оригинален таитянски ванилов сладолед, предварително покрити с 23-каратово ядливо злато. После всичко се пюрира заедно.

 

Най-скъшият шейк заслужава и достойна украса. Затова млечната напитка, попаднала в чаша със скъпоценни камъни, се декорира с връх от бита сметана, шапка от ядливо злато, капки шоколадов мус, смесен с магарешка сметана и фин карамел. И за финал – черешката на тортата, позната в луксозните сладкарски среди като мариновани мараскино череши.

 

Колко бихте платили вие за тази напитка?

ПОДОБНИ СТАТИИ

Гигантска ягода влезе в Рекордите на Гинес

Най-голямата ягода в света е откъсната в Израел и тежи забележителните 289 грама.   виж още »

Най-скъпите сладкиши за 2017-а

Луксозни сладкиши радват небцето на изтънчени люде, но опразват и джоба. Вижте дали си заслужава. виж още »

Петте най-скъпи храни в света

Белите трюфели, магарешкото сирене, шафранът и японският пъпеш карат и милионерите да се почувстват бедни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта