Регистрация

Най-скъпите сладкиши за 2017-а

10 Apr 2017   /   nina123   /   Видяна: 2190
Най-скъпите сладкиши за 2017-а

Луксозни сладкиши радват небцето на изтънчени люде, но опразват и джоба. Вижте дали си заслужава.

За свикналите да хапват бабините локумки или да задоволяват нуждата си от десерт с домашна сладка баница, бисквитена торта, маслените курабийки на мама или някоя разходка до кварталната сладкарница, звучи странно, че десерти могат да струват стотици хиляди долари, но... оказва се, че има и такива сладкиши. В тях се преплитат готварска лудост и експериментателност, със скъпи продукти, възвишени кулинарн умения, заслужено име в сладкарството и доза ексцентризъм и новаторство. Така се раждат едни от най-скъпите десертни глезорийки в света, които чакат поредния чичко паричко да се поласкае с тях или да се опита да завоюва небцето на любимата жена. Сайтът foodpanda направи класация кои са най-скъпите десерти в света за 2017-а година. Ето и първенците, а вие преценете дали си заслужава.

Шедьовър за богаташите е най-скъпата торта в света, която днес "можете" да си поръчате за $ 75 000 000. Тя води първенството за срамно и недостойно струващ сладкиш, но създателите й са убедени, че си заслужава. Започвайки от визията й - тя е сътворена от италиански модни дизайнери, доказали се с вкуса си за външен вид. В състава на скъпия сладкиш, наред със сметаната и шоколада, се крият и нетрадиционни за готварския бранш продукти като диаманти. Оказва се, че има и ядливи диаманти, които не отстъпват по стойност от скупоценните камъни за бижута. В "3D Модно Шоу" можете да хруснете над 4000 диаманта в розово, бяло и жълто. А към тях да се порадвате и на експертно създадена визия.

Ако не ви се дават толкова пари - опитайте с ЛЕСНО ДОМАШНО ТИРАМИСУ ЗА НАЧИНАЕЩИ

Шафран, злато и боровинки са от основните съставки на най-скъпия пудинг в света. Шафранът и без това не е от най-евтините подправки, но тук се комбинира с 23-каратови златни люспи, които украсяват сладкиша. За финал използваме няколко типа екологично чисти брашна и специален сорт алпийски боровинки, прочути със своята сладост и трудоемкост на брането. Накрая теглим чертата и получаваме десерт, струващ $ 34 000. А дали си заслужава, могат да кажат малцината опитали.

С идването на лятото сладоледите пак са на мода. Е, да, но имате ли $ 25 000 за свръх сладоледа Хаут Чоколит (Haute Chocolate)? Това е ледено шоколадово произведение на сладкарското изкуство, в което са използвани 28 висококачествени вида какао, които се комбинират с 23-каратово злато, едни от най-скъпите ядки в света и модерната добавка на богатите за сладко и солено - шафран. Като изненада в летния сладкиш са скрити и трюфели, нежно обгърнати от какаово подсладени млечни продукти.

Ето пък моята ЛЯТНА ТОРАТ С ПЛОДОВЕ - доста по-евтино излиза.

Далеч по-достъпна за джоба е най-скъпата поничка, която се произвежда в Лондон и ухае на Дом Периньон. Кръглият тестен сладкиш си заслужава цената от $ 1682 не само заради луксозния алкохол в състава, но и защото в десерта нахрупкват 24-каратови бели шоколадови топчета. Те обаче не са акцент на сладкиша, който залага на комбинацията от малини и маракуя, за да плени сетивата на щедрите си купувачи.

С най-скъпия къпкейк за 2017-а падаме до жоба и на по-простосмъртните, защото наредилият се в класацията сладкиш струва "само" $ 1007. Доста повече ще ви коства на семейната хазна да отидете до Дубай, за да го опитате, но запознати вече с вкуса му описват "малкия кексчо" като уникална симбиоза между две от най-използваните сладкарски подправки - ванилия и какао. Е, изненадата идва тук, защото в състава на десерта има бобови култури, смесени със златни нишки. Кексът в чаша си има и име - Голдън Феникс Къпкейк, но производителите предупреждават, че го правят само с предварителна поръчка.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Шейк влиза в Рекордите на Гинес

100 долара за млечна напитка с ванилия и сладолед. Заслужава ли си?   виж още »

5-те най-скъпи бонбона в света

Бонбони със злато, скъпоценни камъни и аромат на пури бъркат дълбоко в джоба на любителите на романтичните сладкиши.   виж още »

Най-скъпите сладкиши за 2014-а година

Диаманти, лед от Килиманджаро, злато за ядене и купища тайни, но свръхсладки съставки се комбинират в десерти, които струват хиляди долари. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта